Etnedøler i birkenspor

Denne helga og forrige helg var Lillehammer stedet for alle spreke skiløpere. Etnedal skilag var representert på flere av arrangementene. Sander og Vegard Thon debuterte i henholdsvis Ungdomsbirken (15 km) og Barnas Birkebeiner (2,5 km). Sander endte på 155. plass i klasse 12 år med den respektable tiden 56.45. I Barnas Birkebeiener var det ikke noe tidtaking, men Vegard var en av de første over målstreken.

Ragnhild og Gina Flugstad Øistuen deltok også i henholdsvis Barnas Birkebeiner og Ungdomsbirken. Etter en litt forsiktig start gikk Ragnhild seg opp mange plasser. Gina fikk desverre ikke notert noen tid da tidtakerbrikken ble borte rett før start. Uoffisielt brukte hun ca 51 minutter og det er en forbedring på i overkant av 5 min. fra i fjor.

Syver Øistuen deltok i Halvbirken og endte på 34. plass med tiden 1.29.43.

Den eneste fra Etnedal skilag som tok den store manndomsprøven - Birkebeinerrennet - var Anders Nermoen. Tiden hans ble sterke 3.31.52, ca 28 min foran merkekravet. Imponerende med tanke på at oppladingen de to siste månedene har vært som ryggsekkturist i Andesfjellene i Sør-Amerika.
  Vegard er fornøyd etter Barnebirken!